in english suomeksi Tilaa nyt!
Lopeta tupakointi!
OSTOSKORI

TERVETULOA!

Jos harkitset tupakoinnin lopettamista tai muistissasi olevaa savuttomuutta,
niin olet kotona.

Vaikka aikoisit käyttää tupakoinnin lopettamisessa nikotiinikorvaushoitotuotteita tai mielialalääkkeitä, niin pitävään savuttomuuteen päästäksesi sinun on käytävä oma ajatteluprosessi läpi. Tätä pohdintaa varten olen kehittänyt kokemuksesta Kortilla irti tupakasta -pelikortit ja kirjoittanut Jatka tupakointia lopettamiseen asti -kirjan.

Oletko ajatellut, että sinulla on kaksi tietä savuttomuuteen jälleen; heti tai myöhemmin. Jos loppupelin siirrät aivan elämän loppuun niin hyöty jää vähäisimmäksi. Lopettaminen kannattaa kuitenkin aina, jos arvostat edes hitusen terveyttä, terveellisiä elämäntapoja ja lähimmäisiäsi. Kirja ja kortit on kirjoitettu opettavan tarinan muotoon, jossa erilaisiin tupakoinnin lopettajiin on helppo samaistua ja muuttua askel askeleelta savuttomaksi.

Olet jo savuttoman tien alussa, jos mielessäsi on kertaakaan vilahtanut ajatuksen tai mielikuvan pätkä, miltä tuntuisi olla taas savuton kuin silloin ennen. Olet harkintavaiheessa jo siksikin, jos olet lukenut tänne asti.

Tupakoinnin lopettamisessa on monta vaihetta ja jokainen lopettaja käy niistä ainakin osan läpi. Joillakin haluttomuusvaihe voi kestää pitkään. Monet tupakoitsijat harkitsevat lopettamista järkisyin ja toiset enemmän tunteella. Lopettamisvaiheeseen päätyvät monet piinkovat polttajatkin. Aivan lopuksi pysyt vain tupakoimattomana ja olet taas savuton ihminen kuin ennen tupakoinnin aloittamista.

"Niin se käy", totesi Kurt Vonnegut kirjassaan. "Sellainen on lopettamisen ratekia", tuumasi suomalainen sotalegenda, Rokka.

> Lataa Kortillairti-esite (.pdf)
> Lue Nepellionin viisaus
> Tilaa kirja ja pelikortit